Laatu ja ympäristö

RAHTIKESKUKSEN AJOISSA liikkuu päivittäin yli 450 ajoneuvoa, joten kuljetuksissa käytetty polttoaineen kulutus ja siitä syntyvien päästöjen määrä on merkittävä.

Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pyrimme kaluston täyttö- ja käyttöasteen parantamiseen sekä turhien ajokilometrien välttämiseen huolellisella kuljetusten suunnittelulla ja ohjauksella. Meillä on tarjota asiakkaillemme mahdollisuus kuljetuksiin myös vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävillä kalustoilla.

Terminaalissamme Tiilenpolttajankujalla on erityisesti kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen uusimalla rakennusautomaatiojärjestelmiä. Lisäksi keräämme ja kierrä­tämme pahvi-, muovi- ja puujätteemme sekä uusiokäytämme ehjät kuorma­lavat. Vaihdoimme valaistuksen energiaa säästävään ja tehokkaampaan led-valaistukseen. Kehitämme toimintaanne jatkuvasti pienentääksemme hiilijalanjälkeämme.

Laatu

Rahtikeskuksella on standardoitu laatujärjestelmä.

Ympäristö

Rahtikeskukselle on myönnetty ISO 14001:2004 ympäristösertifikaatti.

Pidämme yllä ympäristöjärjestelmäämme
standardin vaatimusten mukaisesti ja lisäksi
pyrimme ympäristönsuojelun tason jatkuvaan
parantamiseen. Tähän liittyen olemme kartoittaneet kaikki toimintamme ympäristövaikutukset. Rahtikeskus on sitoutunut ympäristövaikutustensa ja energiatehokkuutensa jatkuvaan parantamiseen ja kehittämiseen.

Koulutus

Rahtikeskus järjestää liikennöitsijöidensä kuljettajille koulutuksia säännöllisesti. Koulutuksilla varmistamme asiakkaiden saaman hyvän ja ammattitaitoisen palvelun toteutuvan myös jatkossa.

Koulutamme kuljettajia säännöllisesti ennakoivaan ja taloudelliseen ajotapaan, jonka avulla voimme myös tukea vihreiden arvojen toteutumista. 

Omavalvonta

Elintarvike- ja lääkekuljetuksiin Rahtikeskuksella on omavalvontasuunnitelma. Sopimusajoissa laaditaan tarpeen mukaan lisäksi asiakaskohtaiset omavalvontasuunnitelmat. 

Jäterekisteri

Rahtikeskus Oy kuuluu jäterekisterin piiriin.